zaterdag 22 februari 2014

How-to: Preisoep


Heerlijk, zo'n preisoepje. Bijvoorbeeld na een stevige boswandeling. Je hebt 'm zo gemaakt, zelfs met moeie benen en koude handen.

3 preien gewassen en in ringetjes
2 sjalotjes in ringetjes
2 aardappels geschild en in blokjes
klont boter
halve liter kippen- of groentebouillon
spekjes 

Smelt de boter in een pan. Doe de prei en de uien erbij en laat smoren. Als de prei lekker glazig is, voeg je de aardappels en de bouillon toe. Half uurtje laten staan. Bak ondertussen de spekjes uit. Pureer de soep en bekijk of je de soep dun of dik genoeg vindt. Te dun? Maak een papje van maizena of bloem met water in een kopje en giet het bij de soep. Even laten doorkoken. Te dik? Giet er heet water bij en evt nog stukje bouillonblokje. Doe de soep in een kom en lepel er een beetje uitgebakken spekjes overheen en leg er een dot zure room in. Ook superlekker met makreel of forel. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten