donderdag 20 februari 2014
How-to: Scones
Ik weet nog goed dat ik de eerste keer scones at. Dat was toen ik een jaar of veertien was en bij mijn beste vriendinnetje binnenwandelde. Haar moeder had -op de vlucht voor de Duitsers- haar jeugd in Schotland doorgebracht en naast een heleboel andere dingen, had ze ook het High Tea-en mee teruggenomen. Dus steeds als ik daar in de namiddag langskwam, waren er scones met slagroom en aardbeienjam. Tegenwoordig bak ik scones voor het zondagontbijt. Lekker, hoor. Favoriet bij mijn oudste zoon en mij is de combinatie met passievrucht-kokoskjam van Nicolas Vahé en appelkaneeljam van Theo van Woerkom.
Scones zijn echt supermakkelijk te maken.
Verwarm de oven voor 220 graden. Kneed dan het deeg.
Half pak bloem (+-500 gr)
Zakje bakpoeder
Half theekopje suiker (+-50 gr)
Half pakje boter (+-125 gr) in stukjes
Een groot glas melk (+-125 ml)
Doe alles behalve de melk in een kom en kneed het door elkaar. Giet er dan de melk bij en kneed tot een stevige bal. Rol de bal uit tot een duimdikke plak. Pak een glas en steek er rondjes uit. Het deeg dat overblijft rol je weer uit tot een plak. Steek weer rondjes uit totdat het deeg helemaal gebruikt is. Ik leg de rondjes vervolgens op een pizzasteen, maar je kunt het ook gewoon op de bakplaat leggen. Laat het in iets van 15-20 minuten gaar en beetje lichtbruin worden.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten