maandag 24 maart 2014

Lente-soep

Ik was er al fijntjes op gewezen: soep is natuurlijk niet alleen lekker in de herfst. Iedere dag is soepdag! Vandaar natuurlijk het succes van de soepkalender. En vandaar ook deze heerlijke lentespinaziesoep.


olijfolie
1 uitje gesnipperd
1 teentje knoflook geperst
zak spinazie van 300 gr
liter kippenbouillon
scheutje slagroom

Giet een beetje olijfolie in een pan. Fruit het uitje en knijp het teentje knoflook erboven uit. Roer er dan de spinazie door tot het gaat slinken. Als de pan niet groot genoeg is, laat je beetje bij beetje slinken. Roer nog even door. Giet er de bouillon bij en laat kwartiertje doorkoken. Giet 125 gr slagroom erbij en pureer met de staafmixer. Trek je niets aan van je kinderen die gaan zeggen: "Ieuw, het is groen!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten