Het leek wel een beetje herfst vandaag. En de vooruitzichten voor zondag zien er ook nogal herfstig uit. Het goede nieuws is dat de soepkalender dan weer van stal gehaald kan worden. Lekker hoor zo'n soepie en het is nog gezond ook. Mijn kinderen lusten alleen tomatensoep als er ballen inzitten, dus die doe ik er altijd in. Maar ook met zonder ballen, kun je er prima mee voor de dag komen.
1kg tomaten
1 liter kippenbouillon
eetlepel suiker
eetlepel olijfolie
theelepeltje balsamico-azijn
1 teentje knoflook
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in tweeën en leg op een bakplaat met de snijkant boven. Strooi er de suiker, olijfolie, balsamico-azijn over. Pers het teentje knoflook erboven uit. Zet nu 45 minuten in de oven. Ondertussen verwarm je de bouillon in een pan en laat je het koken. Als de tomaten klaar zijn, kieper je ze -hup- in de pan met de kokende bouillon. Laat nog een minuut of twintig doorkoken en pureer het met de staafmixer. Gooi er nog een scheutje slagroom bij en eventueel de soepballetjes en natuurlijk een takje basilicum voor de mooi.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten